Samen voor Energie

De komende jaren maken we 2.500 woningen comfortabeler en energiezuiniger. En wat zijn we al hard op weg! Samen met bewoners en bouwpartners brengen we energielasten omlaag en maken we woningen klaar voor de toekomst. Dit doen we onder de projectnaam Samen voor Energie 

Dat pakken we groots aan
We isoleren gevels, daken en vloeren, brengen isolatieglas aan en plaatsen zonnepanelen. Uiteraard kijken we ook naar de ventilatie. Voor een gezond binnenklimaat.
Daarnaast pakken we zoveel mogelijk het noodzakelijk onderhoud mee. Zo hebben bewoners later niet nog een keer overlast.

We doen het niet alleen
Het comfortabeler en energiezuiniger maken van woningen doen we samen. In een vroeg stadium vragen we bewoners actief mee te denken via een klankbordgroep. Zo hebben bewoners invloed op het project en blijven de lijntjes kort.

Als de klus gedaan is, begint het pas
Zijn de energiebesparende werkzaamheden in een woning klaar? Dan komen we bij bewoners langs om ze te helpen om energie te besparen. Die doen we samen met huurdersbelangenvereniging WijZijn en energiecorporatie deA. Hieronder een poster die we eerder al uitdeelden aan bewoners. 

Zonnepanelen

Sinds september 2021 sluiten we samen met de Zoncorporatie ruim 500 woningen in Apeldoorn aan op zonnepanelen. Het is de start van een project waarbij we uiteindelijk bijna al onze huurwoningen zonnepanelen willen geven.

Huurders die in aanmerking komen, krijgen vanzelf een brief met meer informatie. Per woning komen er 6 tot 9 panelen op het dak en bewoners betalen twee euro per paneel via de servicekosten.