Huur opzeggen

U kunt de huur eenvoudig via onze website opzeggen. Dit doet u via Mijn Woonmensen. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand (let op: u kunt niet opzeggen in het weekend of op een feestdag). De opzegtermijn is een maand en staat vermeld in uw huurovereenkomst. De dag waarop u de sleutels inlevert, is de laatste betaaldag.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen. De opzegtermijn is één maand en de laatste huurdag moet een werkdag zijn. Als u bijvoorbeeld op 13 juli opzegt, dan is de einddatum 13 augustus. Valt uw gekozen datum in het weekend of op een feestdag, kies dan een werkdag na die datum. U kunt natuurlijk ook eerder uw huur opzeggen. Dan heeft u meer tijd om de woning goed op te leveren en is de kans groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als u spullen ter overname wilt aanbieden. Soms is er een andere opzegtermijn, bijvoorbeeld bij huur van een bedrijfsruimte. U leest de opzegtermijn in uw huurovereenkomst.

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen. De opzegtermijn is één maand en de laatste huurdag moet een werkdag zijn. Als u bijvoorbeeld op 13 juli opzegt, dan is de einddatum 13 augustus. Valt uw gekozen datum in het weekend of op een feestdag, kies dan een werkdag na die datum. Er zijn situaties waarbij de opzegtermijn anders is, bijvoorbeeld na een woningruil of bij een bedrijfsruimte. De opzegtermijn staat altijd in de huurovereenkomst.

Wanneer krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

U ontvangt binnen enkele dagen een bevestiging van uw huuropzegging via e-mail.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Nee, alleen de huurder, en eventuele medehuurder, die op de huurovereenkomst staat kan opzeggen. U kunt uw huur opzeggen via Mijn Woonmensen.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Nee, een huuropzegging is definitief, u kunt er niet op terugkomen. De woning kan al toegezegd zijn aan een nieuwe huurder. Zijn er bijzondere omstandigheden, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de klantenservice op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30 uur via (055) 548 48 48).

Bij het opzeggen van de huurovereenkomst wordt een eerste woningopname ingepland. Wat is dat?

Binnen drie dagen na onze bevestiging van de huuropzegging moet u een afspraak maken voor het uitvoeren van een eerste woningopname. Hierin stellen we samen de staat van de woning vast. Daarna heeft u zelf de gelegenheid voor eventuele herstelwerkzaamheden.

Mag ik mijn parkeerplaats opzeggen?

Bij sommige complexen hoort de parkeerplaats bij de woning en kunt u deze niet los van de woning opzeggen. Of dit bij u het geval is kunt u vaak terugzien in uw huurovereenkomst.

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

Gecondoleerd met uw verlies. U kunt het beste even contact met ons opnemen.

Van rechtswege eindigt de huurovereenkomst aan het eind van de tweede maand na het overlijden. Tot dat moment zijn de erfgenamen verantwoordelijk voor de huur, de ontruiming van de woning en het herstel van eventuele gebreken aan de woning. Als u de erfgenaam bent, kunt u ook eerder dan twee maanden de huur beëindigen.

Meer vragen (4)

Navigatie

Vertalen / Translate