Huur betalen

In de huurovereenkomst zijn we overeengekomen dat u de huur voor uw woning vooraf aan ons betaalt. Dat betekent dat het geld uiterlijk de eerste dag van de maand op onze rekening staat. De meest makkelijke manier van betalen is via automatische incasso.

Huur betalen kan ook heel eenvoudig met iDeal via Mijn Woonmensen.

Veel gevraagd over Huur betalen

Ik heb mijn huur zelf overgemaakt, is het bedrag ook bij jullie binnengekomen?

Op mijnwoonmensen.nl kunt u na een paar dagen zien of uw betaling is verwerkt. Mocht u toch nog vragen hebben neemt u dan contact op met de klantenservice

op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30 uur via (055) 548 48 48

Wanneer moet ik mijn huur betalen?

De huur moet voor de eerste van de maand bij ons binnen zijn.

Wanneer betaal ik mijn 1e huur?

U betaalt uw eerste huur over het algemeen bij het ondertekenen van de huurovereenkomst. De eerste huur moet betaald zijn voordat u de sleutels van ons ontvangt.

Wanneer schrijven jullie de huur automatisch af?

De huur schrijven wij op de eerste van de nieuwe maand van uw rekening af. Tenzij deze dag in het weekend valt, het een feestdag betreft of samenvalt met de Dag van de Arbeid (1 mei).

Op welke manieren kan ik de huur betalen?

Het gemakkelijkste is om de huur te betalen via automatische incasso. U kunt het huurbedrag ook zelf overmaken. Via internetbankieren kunt u bijvoorbeeld een maandelijkse opdracht instellen. Natuurlijk kunt u de huur ook steeds handmatig overmaken. Ons bankrekeningnummer is NL60 INGB 0653 3143 10. Vermeld hierbij altijd uw adres en maand waarvoor u betaalt. Let op, stelt u zelf een maandelijkse betaalopdracht in, vergeet dan niet het bedrag aan te passen als uw huurprijs wijzigt.

Kan ik de huur contant betalen?

Nee, contant betalen is niet mogelijk. U kunt betalen via automatische incasso, via overschrijving per bank of door te pinnen op ons kantoor.

Kan ik de huur op uw kantoor betalen?

U kunt bij ons op kantoor de huur pinnen. Contant betalen is niet mogelijk.

Hoe machtig ik jullie voor een automatische incasso voor het betalen van de huur?

U kunt het machtigingsformulier printen, invullen en ondertekenen. U kunt deze per post of e-mail aan ons terugsturen.

Ik heb net een SEPA-formulier ingeleverd. Vanaf wanneer schrijven jullie de huur automatisch af?

Als het formulier voor de 20e van de maand bij ons binnen is, dan wordt de huur van de eerstvolgende maand automatisch van uw rekening afgeschreven. Ontvangen wij uw machtiging na de 20e, dan kan het zijn dat de incasso een maand later start. Iedere eerste werkdag van de maand zal de automatische afschrijving plaatsvinden.

Hoe geef ik mijn nieuwe bankrekeningnummer aan jullie door?

Op Mijn Woonmensen kunt u uw wijzigingen doorgeven. Zorg ervoor dat u de volgende gegevens alvast bij de hand hebt: naam, adres en woonplaats, e-mail en uw oude en nieuwe IBAN-rekeningnummer.

Hoe beƫindig ik mijn automatische incasso?

Via de klantenservice kunt u doorgeven dat u niet langer gebruik wilt maken van de automatische incasso.

Vanaf september 2017 is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van een acceptgirokaart.

U kunt het huurbedrag ook zelf overmaken. Via internetbankieren kunt u bijvoorbeeld een maandelijkse opdracht instellen. Tevens is het mogelijk om via Mijn Woonmensen uw huur te betalen via iDeal. Natuurlijk kunt u de huur ook steeds handmatig overmaken. Ons bankrekeningnummer is NL60 INGB 0653 3143 10. Vermeld hierbij altijd uw adres en maand waarvoor u betaalt. Let op, stelt u zelf een maandelijkse betaalopdracht in, vergeet dan niet het bedrag aan te passen als uw huurprijs wijzigt.

Hoe vraag ik een huurspecificatie aan?

U krijgt deze ieder jaar in april. 

Wilt hem opvragen? Neem dan contact met ons op.

Ik heb geen acceptgiro ontvangen. Wat nu?

Vanaf september 2017 is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van een acceptgirokaart.

Het gemakkelijkste is om de huur te betalen via automatische incasso. U kunt het machtigingsformulier printen, invullen en ondertekenen. U kunt deze per post of e-mail aan ons terugsturen. U kunt het huurbedrag ook zelf overmaken. Via internetbankieren kunt u bijvoorbeeld een maandelijkse opdracht instellen. Tevens is het mogelijk om via Mijn Woonmensen uw huur te betalen via iDeal. Natuurlijk kunt u de huur ook steeds handmatig overmaken. Ons bankrekeningnummer is NL60 INGB 0653 3143 10. Vermeld hierbij altijd uw adres en maand waarvoor u betaalt. Let op, stelt u zelf een maandelijkse betaalopdracht in, vergeet dan niet het bedrag aan te passen als uw huurprijs wijzigt.

Ik heb te veel huur betaald. Kan ik dit terugkrijgen?

Ja, wij kunnen het teveel betaalde bedrag terugstorten. Neem contact met ons op. Dan zoeken wij het uit en maken we het voor u in orde.

Ik ontvang mijn uitkering/salaris na de 1e van de maand. Mag ik de huur in plaats van voor de 1e van de maand betalen nadat ik mijn salaris heb gekregen?

De huur moet voor de eerste van de maand betaald zijn. Lukt dit niet, neem contact met ons op, dan kijken we samen naar een oplossing.

Mag ik een paar maanden huur vooruitbetalen?

Ja, dat kan. Wilt u bij de overboeking de maanden en het adres vermelden waarvoor u huur betaalt?

Mijn huurbetaling is niet goed gegaan (gestorneerd). Wat kan ik doen?

Als u te weinig saldo op uw rekening heeft, wordt de huur niet aan ons overgemaakt. U ontvangt een herinnering van ons. Die kunt u gebruiken voor de huurbetaling. U kunt ook zelf de huur overmaken op ons bankrekeningnummer NL60 INGB 0653 3143 10. Vermeld uw adres en de maand die u betaalt. Ook kunt u het bedrag pinnen bij ons op kantoor. Contant betalen is niet mogelijk.

Wat betekent kale huur?

De kale huur is de huurprijs zonder bijkomende (service)kosten en voorschotbedragen voor energie.

Wat is het IBAN bankrekeningnummer voor het storten van de huur?

U kunt de huur aan ons overmaken op NL60 INGB 0653 3143 10. Vermeld altijd het adres en de maand waarvoor u betaalt.

Ik heb de huur betaald, maar ontvang toch een herinneringsbrief. Is de huur wel bij jullie binnengekomen?

Bij betaling via internetbankieren duurt het een werkdag voor de huur bij ons binnen is. Op mijnwoonmensen.nl kunt u zien of uw betaling is verwerkt. Als u zeker wil weten dat de huur goed bij ons is binnengekomen kunt u contact opnemen met onze klantenservice

op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30 uur via (055) 548 48 48

Ik heb in het verleden een waarborgsom betaald bij het aangaan van mijn huurcontract. Nu ga ik verhuizen, krijg ik het bedrag teruggestort?

In 2008 is het in rekening brengen van een waarborgsom afgeschaft en zijn alle waarborgsommen aan de huurders teruggestort. Eind 2008 heeft u dit bedrag op uw rekening teruggestort gekregen.

Wanneer wordt de huur automatisch afgeschreven?

De huur wordt altijd de eerste werkdag van de maand afgeschreven. Valt deze dag in het weekend, dan zal de afschrijving op de maandag daarna plaatsvinden.

Ik zie een ander bankrekeningnummer op mijn afschrift naar aanleiding van een iDeal betaling. Is dit juist?

Als u een  iDeal betaling via het klantenportaal doet wordt het geld niet direct op de rekening van de Woonmensen geboekt, maar eerst op een tussenrekening en vervolgens wordt het bedrag overgeboekt naar onze rekening-courant.

Het rekeningnummer van deze tussenrekening is NL21 INGB 0674 7738 37 met als tenaamstelling ING Bank. Dit is dus ook wat u op uw rekeningafschrift zult zien.