Overlast

Ervaart u overlast van uw buren? Dan is het verstandig om de irritatie niet te laten oplopen. Vaak zijn mensen zich helemaal niet bewust dat zij overlast veroorzaken. Door zo snel mogelijk met elkaar te praten, voorkomt u dat dingen uit de hand lopen. Het resultaat is dat u beide uiteindelijk prettiger woont in uw straat of wijk. Komt u er samen echt niet uit? Neem dan eerst contact op met Buurtbemiddeling.

Veel gevraagd over Overlast

Ik ervaar overlast van mijn buren/ buurtbewoners. Wat kan ik doen?

Spreek degene van wie u overlast heeft altijd eerst zelf aan. Het kan zijn dat de buren zich niet bewust zijn van de overlast. Met een goed gesprek kunt u soms veel ergernissen oplossen. Komt u er samen niet uit? Schakel dan Buurtbemiddeling in: Buurtbemiddeling. Blijft de overlast bestaan, meld deze dan via Mijn Woonmensen.

Treden jullie op bij een burenruzie?

Spreek degene van wie u overlast heeft altijd eerst zelf aan. Het kan zijn dat de buren zich niet bewust zijn van de overlast. Met een goed gesprek kunt u soms veel ergernissen oplossen. Komt u er samen niet uit, schakel dan Buurtbemiddeling in: Buurtbemiddeling. Blijft de overlast bestaan, meld deze dan via het formulier overlast melden.

Wat doen jullie na een overlastmelding?

Wij nemen uw melding in behandeling. Als we meer willen weten, nemen we contact met u op. Wij onderzoeken uw melding. Als het nodig is kijken we op locatie en/of gaan we in gesprek met de buren. Mocht de overlast aanhouden, dan kunt u opnieuw contact met ons opnemen.

Ik ervaar overlast van de woning naast mij die leeg staat. Aan wie geef ik dat door?

U kunt deze overlast melden via het formulier overlast melden. Wij gaan dan bij de woning kijken wat we er aan kunnen doen.

De honden van de buren blaffen heel vaak. Wat kan ik doen?

Spreek degene van wie u overlast heeft altijd eerst zelf aan. Het kan zijn dat de buren zich niet bewust zijn van de overlast. Met een goed gesprek kunt u soms veel ergernissen oplossen. Komt u er samen niet uit? Schakel dan Buurtbemiddeling in: Buurtbemiddeling.

Ik vermoed dat er in de buurt een hennepkwekerij zit. Wat moet ik doen?

Ga niet zelf op onderzoek uit, maar meld uw vermoeden via het formulier overlast melden

Ik woon in een koopwoning. Kan ik een overlastmelding over een huurder van jullie doen?

U kunt via het  een melding doen. Of wij de situatie moeten oplossen is afhankelijk van de overlast. In veel gevallen is het uw eigen verantwoordelijkheid om problemen aan te pakken en op te lossen. Spreek degene van wie u overlast heeft altijd eerst zelf aan. Het kan zijn dat de buren zich niet bewust zijn van de overlast. Met een goed gesprek kunt u soms veel ergernissen oplossen. Komt u er samen niet uit? Schakel dan Buurtbemiddeling in: Buurtbemiddeling.

Ik woon in een straat met huurders en kopers. Ik ervaar overlast van een koper. Wat kan ik doen?

In veel gevallen is het uw eigen verantwoordelijkheid om problemen aan te pakken en op te lossen. Spreek degene van wie u overlast heeft altijd eerst zelf aan. Het kan zijn dat de buren zich niet bewust zijn van de overlast. Met een goed gesprek kunt u soms veel ergernissen oplossen. Komt u er samen niet uit? Schakel dan Buurtbemiddeling in: Buurtbemiddeling.

Waarom mag ik overlast niet anoniem melden?

Een anonieme overlastmelding mogen wij in principe niet gebruiken als bewijsmiddel. Een overlastmelding die binnenkomt, behandelen wij altijd vertrouwelijk. Aan de overlastgever geven wij nooit zonder uw toestemming door wie de melding gedaan heeft. Pas als het tot een rechtszaak komt, voeren wij de overlastmelding als bewijsmiddel aan. Wij vragen daarvoor altijd toestemming aan de melder.

Wat gebeurt er als er problemen zijn met de huisbewaarder?

Dan doen wij niets. Wij bemiddelen niet. Het is uw verantwoordelijkheid deze problemen zelf op te lossen. Als de huisbewaarder overlast veroorzaakt, spreken wij u daar op aan. U kunt de huisbewaarder erop aanspreken of de huisbewaring beëindigen.