Onderhoudsprojecten

Naast het verhelpen van onderhoudsklachten onderhouden wij de woningen projectmatig. Dit noemen we renovatie, planmatig- of grootonderhoud. We verbeteren niet altijd alleen de technische kwaliteit, maar we nemen vaak ook maatregelen om de woning aan te passen aan de eisen van deze tijd. Wat we doen, verschilt per woning. Vaak bieden we in overleg met bewoners verschillende keuzemogelijkheden aan.

Op de onderhoudspagina ziet u of uw woning dit jaar aan de beurt is.

Veel gevraagd over Onderhoudsprojecten

Er wordt binnenkort (planmatig) onderhoud aan mijn woning gedaan. Hoe gaat dat in zijn werk?

Voordat de werkzaamheden beginnen, krijgt u van ons informatie over de werkzaamheden. Van de aannemer krijgt u ook bericht op welke datum ze bij u aan het werk gaan.

Moet ik betalen voor planmatig onderhoud?

Meestal zijn de kosten voor planmatig onderhoud voor onze rekening. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij het plaatsen van een verwarmingsketel of zonnepanelen, staat hier een maandelijkse huurverhoging tegenover. Dit vertellen we u altijd vooraf zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Tegenover deze extra kosten staat vrijwel altijd een besparing op de energiekosten. Laat u tijdens het planmatig onderhoud extra werkzaamheden uitvoeren door de aannemer, dan zijn deze kosten altijd voor u zelf.

Wanneer wordt planmatig onderhoud aan mijn woning uitgevoerd?

Op de onderhoudspagina kunt u zien of we dit jaar bij uw woning aan de slag gaan. U krijgt altijd tijdig bericht als er werkzaamheden bij uw woning plaatsvinden.

Er is iemand bij mij aan de deur (geweest). Hoe weet ik dat deze persoon namens jullie langskomt?

Als er iemand namens ons komt, informeren wij u hier vooraf over met een brief. Partijen waar wij mee samenwerken kunnen zich ook altijd legitimeren. Vertrouwt u het niet, neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het planmatig onderhoud?

Elk jaar kijken we voor welke woningen planmatig onderhoud staat gepland. Sommige werkzaamheden voeren we eenmaal in de 20 tot 30 jaar uit. Ander onderhoud doen we eens per 2 jaar. Onder planmatig onderhoud valt onder andere de verwarmingsketel, schilderwerk aan de buitenzijde, herstellen van gevels, vervangen van dakgoten en het vernieuwen van de badkamer, keuken of toilet. Ook hebben we aandacht voor energiebesparing, we plaatsen vaak dubbelglas of zonnepanelen. U krijgt op tijd bericht als uw woning aan de beurt is. U hoort dan wat we gaan doen.

Binnenkort wordt de buitenkant van mijn huis geschilderd. Maar ik ga op vakantie. Wat kan ik doen?

U kunt bellen met het schildersbedrijf. U vindt de gegevens in de brief die u van ons kreeg. Met de schilder kunt u een nieuwe afspraak maken.

Ik heb na planmatig onderhoud problemen gekregen. Wat kan ik doen?

U kunt contact opnemen met de klantenservice en de problemen melden.

Mijn woning is geschilderd. De ramen zijn erg vies geworden. Wat nu?

De ramen mogen de eerste weken niet gewassen worden, want de verf moet eerst drogen. Woont u in een flatgebouw, dan worden de ramen volgens het gewone schema gewassen. Woont u in een eengezinswoning, dan kunt u de ramen zelf wassen. Wij komen daarvoor niet langs.