Woning opleveren

Als u gaat verhuizen is het belangrijk dat u de woning netjes en schoon achterlaat, hieronder leest u hoe u dat doet.

Veel gevraagd over Woning opleveren

Ik ga verhuizen, moet ik mijn milieu- of afvalpas in de woning achterlaten?

Ja, de pas moet u in de woning achterlaten voor de nieuwe bewoner.

Ik ben vergeten de meterstanden op te schrijven. Hebben jullie die voor mij?

Bent u voor 2018 verhuisd, dan kan het zijn dat u de standen terugvindt op het sleuteluitgifteformulier. Die heeft u bij de oplevering van ons ontvangen. Kunt u het formulier niet vinden neem dan contact met ons op, in sommige gevallen kunnen wij nog iets voor u betekenen.

Sinds 2018 worden de meterstanden niet meer bij verhuizing door de Woonmensen opgenomen. Dit is een verantwoordelijkheid van de huurder. U dient uw verhuizing te melden bij de energieleverancier en de nieuwe bewoner dient zich daar aan te melden met de meterstanden.

Hoe moet ik mijn woning achterlaten?

U laat de woning leeg, heel en schoon achter en de tuin moet netjes zijn. De werkzaamheden die vermeld staan op het inspectierapport van de voorinspectie moeten klaar zijn.

Meer over hoe u de woning achterlaat, leest u in deze folder.

Wat gebeurt er met mijn zelf aangebrachte veranderingen als ik ga verhuizen?

Zodra u de huur heeft opgezegd, plannen wij een afspraak voor een voorinspectie. Bij deze inspectie geven wij aan welke veranderingen u mag laten zitten en welke u moet verwijderen. In sommige gevallen kunt u met de nieuwe huurder afspraken maken over overname.

Ik heb de huur opgezegd en nu gaan jullie een voorinspectie doen. Wat is dat?

Tijdens een voorinspectie lopen wij samen met u door de woning. U hoort wat kan blijven zitten en wat u eventueel moet aanpassen, verwijderen of repareren. U ontvangt binnen 1 werkdag een bevestiging van de voorinspectie.

Wordt een slimme meter in opdracht van de Woonmensen geplaatst?

Nee Liander regelt zelf het vernieuwen van de meters. Voor informatie kunt u contact opnemen met Liander

Ik heb mijn woning niet netjes achtergelaten toen ik ging verhuizen. Wat nu?

Tijdens de voorinspectie is besproken hoe u uw woning moet opleveren. Als bij de eindinspectie blijkt dat u de afspraken niet bent nagekomen, dan maken wij deze punten alsnog in orde op uw kosten. Deze kosten staan op uw eindafrekening.