Zelfbeheer

Wij regelen voor veel huurders de schoonmaak van algemene ruimten of het onderhoud van gezamenlijk groen. Via de servicekosten betaalt u hieraan mee. Maar u kunt dit ook zelf regelen!

Vindt u het leuk om zelf aan de slag te gaan in of om uw wooncomplex? Dan is zelfbeheer misschien iets voor u. Kies zelf de manier die bij u past.

SCHOONMAAK

Adviseer ons over de schoonmaak, houd toezicht of maak zelf (samen met uw buren) schoon.
Bekijk een filmpje en de mogelijkheden >

TUIN

U kunt de Woonmensen adviseren over tuinonderhoud, zelf toezicht houden op tuinonderhoud of samen met uw buren de gemeenschappelijke tuin onderhouden.
Bekijk een filmpje en de mogelijkheden >

HUISMEESTER

U kunt er zelf op letten dat uw gebouw schoon, heel en veilig is. Of zelf kleine klussen uitvoeren.
Bekijk een filmpje en de mogelijkheden >

 

Stappenplan zelfbeheer

Stap voor stap leest u wat nodig is om met zelfbeheer aan de slag te gaan.

1. Overleg met de Woonmensen

U heeft gekeken naar de mogelijkheden bij Schoonmaak, Tuin en Huismeester. En nu staat u te popelen om te beginnen. Dat kan bijna. Eerst bespreken we samen de mogelijkheden. Wat is er allemaal nodig om zelfbeheer in uw complex te regelen?
Vraag een gesprek aan >

2. Samen een plan maken

Voordat u aan de slag kunt, maakt u samen met de buren een plan. En dat hoeft echt geen boekwerk te zijn, maar het is wel handig om vast te leggen wie er meewerken en welke taken u allemaal gaat oppakken. Natuurlijk helpen wij u graag bij het opstellen van het plan. In ons gesprek vertellen we daar meer over.

3. Informeer de buren

Als u iets gaat doen in of rond uw complex, is het wel zo netjes om alle buren op de hoogte te stellen. In sommige gevallen moet u zelfs toestemming hebben van uw buren en moet 70% akkoord gaan met het plan. We denken met u mee over hoe u de andere bewoners het beste over uw plan vertelt.

4. Afspraken vastleggen

De afspraken legt u samen met ons vast in een samenwerkingsovereenkomst. Als het nodig is, sluiten u of wij een contract af met bijvoorbeeld de tuinman of schoonmaker. Soms moet u ook met uw buren een vereniging oprichten.

5. Aan de slag!

Als alles is geregeld kunt u starten! Na een tijdje kijken we samen hoe het gaat en wat er nog beter of anders kan. U kunt natuurlijk altijd eerder om advies vragen. We helpen u graag.

Navigatie

Vertalen / Translate