Seniorenwoning

De Woonmensen heeft ruim 700 woningen die uitsluitend verhuurd worden aan 55-plussers. Het gaat om appartementen met lift of woningen met een tuin.

Overigens heeft de Woonmensen ook een groot aantal appartementgebouwen die ook goed geschikt zijn voor 55-plussers, maar meer een gemengde situatie hebben met bewoners onder de 55.

Veel gevraagd over Seniorenwoning

Verhuren jullie seniorenwoningen?

Ja, naast onze zorgwoningen verhuren wij ook woningen bestemd voor senioren. Deze woningen hebben gelijkvloerse voorzieningen en worden met voorrang aangeboden aan woningzoekenden van 55 jaar en ouder. Vrijkomende woningen vindt u op woonkeus-stedendriehoek.nl.

Waar bevinden jullie seniorenwoningen zich?

 • Centrum: Mathilde Wibautstraat, Roggestraat
 • De Maten: Barnewinkel, Bronsgietersdonk, De Eglantier, Griffiersveld, Holtrichtersveld, Houtzagersdonk, Marskramersdonk, Musketiersveld, Rentmeestersveld, Tichelaarsdonk, Zadelmakersdonk
 • Kerschoten: Koninginnelaan, Marconistraat
 • Orden: Ordermolenweg, Permekestraat, Morinistraat
 • Osseveld: De Bron, Josine Reulingstraat, Het Verlaat 
 • Ugchelen: Bogaardslaan
 • Welgelegen: Dianalaan, Fortunalaan
 • Zevenhuizen: Bloemheuvellaan, Boterbloem, Deventerstraat, Georg Hegelstraat, Frambozenlaan, Haagwinde, Helmbloem, Hoefblad, Morellenlaan, Oosterlaan, Rozebottellaan, Teunisbloem, Vlierbessenlaan, Westerlaan, Zonnedauw, Zuiderlaan  
 • Zuid: Biesbos, Maasstraat, Oude Beekbergerweg, Roekenhof (Nieuw Zuidzicht), Scheldestraat, De Veste, Ravenweg
 • Zuidbroek: Nijbroekseweg, Distelvlinderlaan

Wat is het project 'kleiner wonen'?

We willen graag meer huurders kans laten maken op een woning naar hun wens. Helaas komen er al jaren te weinig woningen vrij. Om meer beweging in het woningaanbod te brengen, willen we woningen beschikbaar krijgen voor bijvoorbeeld gezinnen en starters, door senioren in grotere woningen te stimuleren te verhuizen.

Welke voorwaarden gelden voor het project 'kleiner wonen'?

Om in aanmerking te komen voor deelname moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • u of uw partner moet 55 jaar of ouder zijn;
 • u moet bij de Woonmensen huren en bij verhuizing een eengezinswoning achterlaten in de sociale huur. Het kan zijn dat u nu in een sociale huurwoning woont, maar het hoeft niet altijd zo te zijn dat dit zo blijft. De woning kan bijvoorbeeld verkocht worden of in de vrije sector worden verhuurd. Dit kunt u navragen bij de Woonmensen;
 • u moet ingeschreven staan bij Woonkeus-Stedendriehoek;
 • u moet afhankelijk van de woning waarvoor u in aanmerking wilt komen voldoen aan eventuele voorwaarden (inkomen, huishoudgrootte en/of zorgindicatie).

Let op: Het woningaanbod is beperkt. Eventuele deelname is niet gegarandeerd.

Via het online formulier kleiner wonen kunt u uw interesse kenbaar maken. 

Welke persoonlijke begeleiding krijg ik bij 'kleiner wonen'?

Als u kiest voor ‘kleiner wonen’, bieden we u persoonlijke ondersteuning. Wij helpen u uw woonwensen in kaart te brengen en zorgen voor begeleiding bij de zoektocht. Mocht u opzien tegen het gedoe van verhuizen, dan kunnen we u in contact brengen met organisaties die u wellicht kunnen helpen. We bespreken de knelpunten en zoeken samen naar oplossingen.

Welke financiƫle ondersteuning krijg ik bij 'kleiner wonen'?

Als u al vele jaren in een eengezinswoning woont, betaalt u relatief gezien weinig huur. Zo kan het voorkomen dat de huurprijs van een andere kleinere woning zelfs hoger ligt dan uw huidige grote woning. Om dit te voorkomen, geven we u in dat geval een korting op de huurprijs. Deze korting kan oplopen tot € 100 per maand.