Boom kappen

Wilt u een boom kappen in uw tuin? Meestal kunt u dit zelf doen. Voor monumentale bomen heeft u een kapvergunning van de gemeente nodig. Als de boom schade aan uw huis veroorzaakt, kunt u contact met ons opnemen.

Veel gevraagd over Boom kappen

Wat doen jullie met een verzoek voor het kappen van een boom?

Veroorzaakt de boom schade aan uw woning of is er sprake van valgevaar van takken en/of de hele boom, laat het ons weten via klantenservice@woonmensen.nl. Wij sturen dan een medewerker langs om de situatie te bekijken. Zo nodig laten wij de boom kappen. Veroorzaakt de boom geen schade, dan kunt u het kappen van de boom zelf regelen. Vraag altijd bij de gemeente na of u een kapvergunning nodig heeft.

Welke richtlijnen gebruikt de gemeente voor het kappen van een boom?

Kijk op voor meer informatie.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Hoe werkt dat?

Voor een monumentale boom heeft u een kapvergunning nodig. Kijk eerst op de website van de gemeente of u een kapvergunning nodig heeft. Zo ja? Dan kunt u deze bij de gemeente indienen. Veroorzaakt de boom schade aan de woning? Dan komen wij kijken of het nodig is om de boom te laten kappen.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Deze veroorzaakt schade aan mijn woning. Wat kan ik doen?

U kunt contact met ons opnemen. Er komt dan een medewerker langs om vast te stellen of de boom schade veroorzaakt en wie de eigenaar is van de boom. Als wij eigenaar zijn van de boom die schade veroorzaakt, dan snoeien of kappen wij de boom.

Waar vind ik informatie over het kappen van een boom?

Op de website van de gemeente Apeldoorn vindt u meer informatie: