Omgaan met geld

Vindt u het moeilijk om goed met geld om te gaan? Maakt u snel schulden? Wij kunnen u adviseren en eventueel in contact brengen met de Stadsbank. Neem tijdig contact met ons op.

Veel gevraagd over Omgaan met geld

Ik heb hulp nodig bij het op orde brengen van mijn financiƫn? Kunt u mij advies geven?

In veel situaties kunnen wij u advies geven of doorverwijzen naar een instantie die u kan helpen. Neem gerust contact met ons op.

Wat kan ik zelf doen om energie te besparen in mijn woning?

Controleer regelmatig het waterpeil van uw verwamingsketel en ontlucht de radiatoren regelmatig, in ieder geval 1 keer paar jaar. De verwamingsketel wordt zo veel sneller warm. Zet alle radiatoren in een ruimte op dezelfde stand. Plak radiatorfolie aan de achterzijde van de verwarming, dat voorkomt onnodige stralingswarmte. Sluit de deur als u een ruimte verlaat. Zet apparaten echt uit, dus niet stand-by. Dit is ook veiliger in verband met brandgevaar. Investeer in energiezuinige apparaten. Halogeenlampen en lampen met een dimmer hebben vaak een transformator. Deze verbruiken ook stroom als de lamp uit is. U kunt het beste gewoon de stekker uit het stopcontact trekken. Koop een buitenlamp met bewegingsmelder zodat de lamp niet altijd brandt. Vervang elke kapotte lamp door een LED-lamp. Die gaan langer mee en zijn beter voor het milieu.