Regelen bij mijn verhuizing

Bij een verhuizing komt veel kijken. Op onze website vindt u informatie om u op weg te helpen.

Veel gevraagd over Regelen bij mijn verhuizing

Ik ga verhuizen. Wanneer krijg ik een eindafrekening?

Na het inleveren van de sleutels ontvangt u binnen twee maanden de eindafrekening. Betaalt u stook- en/of servicekosten, dan wordt dat later apart afgerekend.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

De overname legt u vast op het overnameformulier. Dit formulier krijgt u bij de bevestiging van uw huuropzegging. U levert een exemplaar in als u de sleutels bij ons inlevert. De kosten verrekent u met de nieuwe huurder. Wij bemoeien ons daar niet mee. Worden spullen niet overgenomen, dan moet u deze verwijderen voor de eindinspectie volgens de afspraken die u heeft gemaakt met de mutatieopzichter. Wordt uw woning verkocht of gesloopt, dan is overname meestal niet mogelijk. Overleg dit met de mutatieopzichter. Bent u de overnameformulieren kwijt? Dan kunt u deze zelf overnameformulier printen

Ik ga verhuizen, maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik vloerbedekking of andere zaken in de woning achterlaten?

Dat ligt er aan. In overleg met ons kunt u misschien zaken achterlaten. Als er nog geen nieuwe huurder bekend is, blijven de kosten hiervoor open staan totdat de zaken zijn overgenomen. Mochten de zaken niet worden overgenomen door de nieuwe huurder, dan verzoeken wij u de zaken alsnog te verwijderen/ herstellen. Als er renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd is het niet mogelijk om zaken ter overname te laten liggen. U moet de woning dan leeg en schoon achterlaten.

Ik heb zelf geklust in mijn woning. Nu ga ik verhuizen. Krijg ik een vergoeding voor de aanpassing?

In principe ontvangt u geen vergoeding. Alleen in bijzondere gevallen kunt u hiervoor in aanmerking komen. Zie hiervoor de folder Zelf Klussen.

Wat gebeurt er met mijn zelf aangebrachte veranderingen als ik ga verhuizen?

Zodra u de huur heeft opgezegd, plannen wij een afspraak voor een voorinspectie. Bij deze inspectie geven wij aan welke veranderingen u mag laten zitten en welke u moet verwijderen. In sommige gevallen kunt u met de nieuwe huurder afspraken maken over overname.

Hoe geef ik mijn eindstanden van water en energie door?

U kunt uw meterstanden online doorgeven aan uw water- en energieleveranciers. Regel dit enkele weken voor uw verhuizing en bewaar de meterstanden totdat alles is afgerond.

Ik ga verhuizen, moet ik mijn milieu- of afvalpas in de woning achterlaten?

Ja, de pas moet u in de woning achterlaten voor de nieuwe bewoner.

Behoren de losse kasten bij mijn woning?

Nee. Losse kasten zijn afgeschreven en horen niet meer tot de inventaris van de woning. Wij onderhouden de kasten niet. Als u gaat verhuizen, mag u ze meenemen of laten staan. 

Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?

Ja, geef uw verhuizing op tijd aan bij uw verzekeraar. Vraag na of u ook dekking van de inboedelverzekering heeft tijdens de verhuizing. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Dit hangt af van uw polis.

Mijn buurman gaat verhuizen en ik wil in aanmerking komen voor zijn woning. Kan dit?

U kunt alleen in aanmerking komen voor een andere woning binnen uw complex onder een aantal voorwaarden. U kunt een online formulier doorschuiving indienen.

Ik heb mijn woning niet netjes achtergelaten toen ik ging verhuizen. Wat nu?

Tijdens de voorinspectie is besproken hoe u uw woning moet opleveren. Als bij de eindinspectie blijkt dat u de afspraken niet bent nagekomen, dan maken wij deze punten alsnog in orde op uw kosten. Deze kosten staan op uw eindafrekening.