Relatiebreuk

Als u samenwoont en een van de bewoners vertrekt uit de woning, moet u dit aan ons doorgeven. Hieronder vindt u meer informatie.

Veel gevraagd over Relatiebreuk

Mijn partner en ik wonen samen en gaan uit elkaar, moet ik dat doorgeven?

Als u samenwoont en een van de bewoners vertrekt uit de woning, moet u dit aan ons doorgeven. Dit kan via het .

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Staat de huurovereenkomst op beide namen en heeft u een geregistreerd partnerschap of een duurzame gemeenschappelijke huishouding van minstens 2 jaar? Dan heeft u wettelijk gezien beide recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft. Dit kunt u doen via het online formulier echtscheiding.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. We hebben een huurovereenkomst op naam van mijn ex en ik wil in de woning blijven. Wat kan ik doen?

Wij kunnen de huurovereenkomst op uw naam zetten als u gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft. Is dat niet het geval, dan stellen wij als voorwaarde dat u minimaal 2 jaar een duurzaam gezamenlijke huishouding voerde. U kunt de aanvraag indienen via het online formulier medehuurder. Voldoet u niet aan de gestelde voorwaarden, dan kunt u niet in de woning blijven wonen.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Bij een geregistreerd partnerschap heeft u wettelijk gezien beide recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft. Dit doet u door het online formulier echtscheiding volledig in te vullen.

Mijn partner en ik staan samen op de huurovereenkomst. Mijn partner vertrekt en ik wil hoofdhuurder worden, maar we hebben huurachterstand. Wat nu?

De huurachterstand moet u eerst samen afbetalen. Daarna kunt u uw verzoek indienen via het online formulier echtscheiding.

Onze huurovereenkomst staat op 2 namen, een van de namen moet er af. Hiervoor heb ik een aanvraag ingediend. Hoe gaat het nu verder?

U hoort binnen 14 dagen of wij uw aanpassing goedkeuren. 

Mijn partner en ik gaan scheiden (huwelijk/geregistreerd partnerschap), hoe moet ik dit doorgeven?

Als uw relatie verbroken is en een van de huurders vertrekt, moet u dit aan ons doorgeven. Via het online formulier echtscheiding zegt de vertrekkende huurder de huur op.