Riolering

Riolering is een buizenstelstel dat zorgt voor opvang en afvoer van afval- en hemelwater.

Veel gevraagd over Riolering

Wie bel ik bij een verstopping in mijn keuken, badkamer of toilet?

Voor een verstopping in uw keuken, badkamer of toilet kunt u direct contact opnemen met Van der Velden Rioleringsbeheer via telefoonnummer (026) 321 53 16. U dient er zelf voor te zorgen dat de afvoer regelmatig schoon wordt gemaakt en dat er geen zaken in de afvoer worden aangetroffen die daar normaal gesproken niet thuis horen zoals toiletblokjes. Wordt dit tijdens de werkzaamheden wel aangetroffen dan krijgt u de rekening voor het bezoek.

Ik heb een rioolstank in mijn woning, wat kan ik hier aan doen?

Het is belangrijk dat wanneer een afvoer bijna niet gebruikt wordt, dat deze af en toe wordt doorgespoeld met schoon water. Door een kopje slaolie in de afvoer te gieten voorkomt u dat het water verdampt en dat de afvoer droog komt te staan.

Het kan ook zijn dat het water van een afvoer niet goed wegloopt. Er is dan een verstopping waardoor stankklachten kunnen worden veroorzaakt. In dit geval mag u contact opnemen met Van der Velden Rioleringsbeheer, (026) 321 53 16.

Indien genoemde oorzaken niet het geval zijn in uw woning dan is het mogelijk dat de stankafsluiter van een afvoer defect is. In dit geval kunt u dit melden bij klantenservice@woonmensen.nl of via Mijn Woonmensen

Ik heb een verstopping in mijn woning die ik zelf heb veroorzaakt. Wat nu?

U kunt bellen met Van der Velden Rioleringsbeheer (026) 321 53 16. De kosten zijn voor uw rekening.