Verwarming

Heeft u centrale verwarming? Dan is het belangrijk dat u zelf ook weet hoe u de ketel goed gebruikt. Zo is het belangrijk dat de waterdruk altijd tussen 1,5 en 2 bar is en dat u de radiatoren af en toe ontlucht. Het onderhoud van de verwamingsketel doen wij voor u. Hiervoor komt een bedrijf één keer per twee jaar bij u langs.

Veel gevraagd over Verwarming

Mijn verwarmingsketel werkt niet goed, wat kan ik zelf doen om dit te herstellen?

Controleer eerst of de waterdruk van uw verwamingsketel goed is. De waterdruk moet hoger zijn dan 1,5 bar. Is de waterdruk lager, vul dan uw ketel bij. Let er ook op of het centrale verwarmingssysteem goed is ontlucht. Hoort u een rammelend geluid uit uw radiatoren komen, ontlucht dan het systeem. Indien de druk hoog genoeg is kunt u zelf contact opnemen met het onderhoudsbedrijf voor de cv-ketel.

Wij hebben het onderhoud aan de cv-ketels uitbesteed aan of de Energiewacht Groep tel: 088-2008555 of Breman service Genemuiden B.V. tel: 0800-0201773. (zie voor de juiste leverancier de sticker op uw ketel)

Op youtube vindt u diverse instructiefilmpjes over het bijvullen en ontluchten van een cv-ketel. Zoals deze (bijvullen) en deze (ontluchten). 

Ik heb geen warmte en ben aangesloten bij stadsverwarming, wat moet ik doen?

Op Ennatuurlijk kunt u controleren of er actuele warmtestoringen bekend zijn. Een storing aan de verwarming kunt u melden bij Ennatuurlijk, telefoonnummer 085-2734555.

Hoe ontlucht ik mijn radiatoren?

Om te ontluchten moet u het volgende doen: Zet de thermostaat op de gewenste temperatuur. Draai alle radiatoren open. Doe dit minimaal 10 minuten door de knop linksom te draaien. Sluit daarna alle radiatoren door de knop rechtsom te draaien. Begin nu met ontluchten. Start met de radiatoren beneden, ga daarna boven ontluchten. Draai met het ontluchtingssleuteltje het ontluchtingsventiel op de radiator open (linksom). Er komt nu lucht uit. Als er alleen nog water uitkomt, draait u het ontluchtingsventiel weer dicht en de radiatorkraan weer open (linksom). Herhaal dit bij alle radiatoren.

Op youtube vindt u diverse instructiefilmpjes over het ontluchten van een cv-ketel. Zoals deze.

Mag ik zelf een andere thermostaat plaatsen?

Dat mag. U kunt een andere thermostaat kopen en deze zelf plaatsen. Bewaart u de oude thermostaat zodat u deze kunt terugplaatsen als u gaat verhuizen.

Hoe vul ik mijn verwarmingsketel bij?

Laat de slang vol lopen met water zodat er geen lucht meer in zit. Sluit het andere uiteinde aan op het vulpunt bij de verwarmingsketel. Doe de waterkraan (en het vulpunt van de verwarmingsketel) open. Kijk op de display van de verwarmingsketel. Vul de verwarmingsketel bij tot 2.0 bar. Sluit het vulpunt van de verwamingsketel en doe de waterkraan dicht. U kunt de vulslang nu weer ontkoppelen. Zet de verwamingsketel weer aan.

Op youtube vindt u diverse instructiefilmpjes over het bijvullen en ontluchten van een cv-ketel. Zoals deze (bijvullen) en deze (ontluchten).

Wanneer wordt mijn cv-ketel vervangen?

Wij vervangen een cv-ketel na ongeveer 19 jaar. Alleen als de technische staat erg slecht is vervangen wij deze eerder. Verkeert de ketel nog in technisch goede staat, dan kan de termijn van vervanging worden uitgesteld.

Wat kan ik doen als ik geen warm water meer heb?

Kijk eerst of het om één kraan gaat of om meerdere kranen. Gaat het om één kraan, dan zit het probleem waarschijnlijk bij de kraan zelf. Gaat het om meerdere kranen, kijk dan of de waterdruk van uw verwarmingsketel voldoende is. Op de ketel zit een metertje waarop u dit kunt zien. De waterdruk moet hoger zijn dan 1,5 bar. Is de waterdruk lager, vul dan de ketel bij.  Is de druk hoog genoeg, bel dan met het onderhoudsbedrijf dat onderhoud uitvoert aan de cv-installatie. Wij hebben het onderhoud aan de cv-ketels uitbesteed aan of de Energiewacht Groep tel: 088-2008555 of Breman service Genemuiden B.V. tel: 0800-0201773. (zie voor de juiste leverancier de sticker op uw ketel)

Wie bel ik voor een storing of klacht over mijn verwarmingsketel, radiatoren of thermostaat?

Werkt uw verwarmingsketel niet meer? Bel dan met het onderhoudsbedrijf dat onderhoud uitvoert aan de cv-installatie. Wij hebben het onderhoud aan de cv-ketels uitbesteed aan of de Energiewacht Groep tel: 088-2008555 of Breman service Genemuiden B.V. tel: 0800-0201773. (zie voor de juiste leverancier de sticker op uw ketel)

Op youtube vindt u diverse instructiefilmpjes over het bijvullen en ontluchten van een cv-ketel. Zoals deze (bijvullen) en deze (ontluchten).

Hoe vaak controleren jullie mijn verwarmingsketel?

Het onderhoud aan verwarmingsketels doen wij niet zelf. Een cv-onderhoudsbedrijf doet dit voor ons. Afhankelijk van het keteltype controleren zij meestal een keer in de twee jaar uw ketel. Wij hebben het onderhoud aan de cv-ketels uitbesteed aan of de Energiewacht Groep tel: 088-2008555 of Breman service Genemuiden B.V. tel: 0800-0201773. Op uw ketel is een sticker door het onderhoudsbedrijf geplaatst.

Wie bel ik voor storing of klacht aan mijn boiler?

Werkt uw boiler niet meer? Bel dan met het onderhoudsbedrijf dat ook onderhoud uitvoert aan de cv-installatie. Wij hebben het onderhoud uitbesteed aan of de Energiewacht Groep tel: 088-2008555 of Breman service Genemuiden B.V. tel: 0800-0201773.

Ik woon in een woongebouw met een ketelhuis. Vanaf wanneer kan ik mijn verwarming aanzetten?

Wanneer de buitentemperatuur lager is dan 20 graden kunt u de verwarming in de woning zelf regelen.

De verf van mijn radiator bladdert af, wat kan ik hier aan doen?

U kunt hier zelf voor zorgen. U kunt hiervoor speciale radiatorlak aanschaffen in de bouwmarkt.