Geldpotje voor goed idee in de buurt

Veel huurders hebben goede ideeën voor hun buurt. Wij ondersteunen dat graag en introduceren nu de BetereBuurtPot. Een potje geld dat huurders zelf kunnen inzetten voor verbeteringen in de buurt.

De BetereBuurtPot is bedoeld voor kleine acties in een buurt of complex. Spelregels zijn er wel. Zo moeten meerdere buurtbewoners achter het idee staan en het idee moet het contact tussen bewoners bevorderen. Ook projecten voor een betere veiligheid komen in aanmerking.

Buurtbarbecues kunnen niet rekenen op een bijdrage. Het potje is niet bedoeld om feestjes te sponsoren. We willen een bijdrage leveren aan structurele verbetering in de buurt. Denk aan het opknappen van een gezamenlijk trappenhuis, een nieuw gemeenschappelijk groenperkje of een overkapping van een jeu de boules-baan.

De BetereBuurtPot sluit aan bij onze ambitie om huurders meer invloed te geven. Het is geen extra geld dat we ineens beschikbaar hebben. Net als iedere woningcorporatie besteden we jaarlijks een deel van de huur aan de leefbaarheid van de woonomgeving. Het verschil is dat huurders nu zelf meedenken waar dit het beste aan besteed kan worden.

Huurders die een goed idee hebben, kunnen hun aanvraag doen via buurt@woonmensen.nl. De aanvraag wordt vervolgens beoordeeld door de Woonmensen in samenwerking met huurdersbelangenvereniging WijZijn. De maximale bijdrage van de Woonmensen per idee is € 2.500.

 

 

Naar het nieuwsoverzicht

Navigatie

Vertalen / Translate