Nieuw openbaar vervoer in Kerschoten is sociaal én duurzaam

Bewoners van de wijken Kerschoten en de Naald kunnen zich binnenkort binnen de wijk verplaatsen met Mobuur, het nieuwe initiatief van en voor bewoners. Een simpel telefoontje is genoeg voor een ritje met een elektrische auto. Voor slechts € 1,50 staat de privéchauffeur binnen een kwartier voor de deur.

De Woonmensen ondersteunt het initiatief, vooral vanwege het sociale en duurzame karakter van Mobuur. We stelden twee gratis parkeerplaatsen ter beschikking en zorgden voor kantoorruimte in wijkcentrum De Groene Hoven.

Sociaal
Waarom het project sociaal én duurzaam is, vertelt Marjolein Tillema, stichtingsvoorzitter van Mobuur: “Mobuur is ingestoken als een sociaal project. Mensen moeten steeds langer thuis blijven wonen. Dan ligt de vereenzaming al snel op de loer. Je wilt niet altijd je kinderen of je buren lastigvallen voor een ritje. Bovendien zijn de vrijwillige chauffeurs ook extra ogen in de wijk. Iemand die altijd belt, maar ineens niet meer, dat gaat opvallen.”

Duurzaam
“Mobuur is ook een duurzaamheidsproject en past dus perfect in de ambities die de wijk al jaren heeft. Woningcorporaties hebben al veel energie gestoken in het verduurzamen van woningen. Daarnaast hebben we samen met de Woonmensen en de gemeente de zonnepanelen op het dak van het wijkcentrum mogelijk gemaakt. Maar we willen ook van die dieselbussen af. Daarom is Mobuur een goed alternatief. Een elektrische auto, die mensen in de toekomst bovendien ook zelf kunnen huren."

Een ritje met Mobuur is mogelijk vanaf 3 april 2018. Meer informatie op www.mobuur.nl.

 

Naar het nieuwsoverzicht

Navigatie

Vertalen / Translate