Nieuwe locatie voor materiaaluitleen

Huurders van woningcorporaties de Woonmensen, Ons Huis en De Goede Woning kunnen voortaan aan de Kayersdijk terecht om materialen te lenen voor buurtactiviteiten. Op donderdag 7 april werd de nieuwe locatie feestelijk geopend door Vincent van Oordt, bestuurder van de Woonmensen.

De materialenuitleen is een initiatief van de Woonmensen. In 2012 werden de eerste tenten uitgeleend, al snel gevolgd door tafels en sport- & spelmateriaal. Sinds 2015 doen ook Ons Huis en De Goede Woning mee en kunnen alle huurders van de drie corporaties bij de materialenuitleen terecht.

“Mits het een buurtactiviteit voor huurders betreft”, vertelt wijkbeheerder Desmond Sagel van de Woonmensen. “De uitleen is bedoeld om de saamhorigheid in de buurt te versterken en niet voor bijvoorbeeld iemand die thuis zijn verjaardag viert.”

In het afgelopen jaar werd liefst 70 keer gebruik gemaakt van de uitleen. “Vooral tenten, tafels, stoelen, geluidsinstallatie en sport & spel zijn populair”, aldus Desmond Sagel. “Alle materialen zijn gratis te lenen, maar we rekenen wel bezorgkosten als wij de materialen moeten bezorgen. We stimuleren bewoners daarmee om gezamenlijk zelf wat te regelen om de materialen op te halen aan de Kayersdijk. Dit biedt dan meteen de gelegenheid om de overige materialen te zien, die wellicht ook nog gebruikt kunnen worden voor het buurtfeest.”

Alle materialen zijn online te reserveren. “Maar gewoon even langskomen, kan natuurlijk ook”, aldus Desmond.

Naar het nieuwsoverzicht

Navigatie

Vertalen / Translate