Start bouw 3e fase Schatkamer van Zuid

Op woensdag 21 december heeft wethouder Cziesso samen met de 16 families die er komen te wonen, het startsein gegeven voor de bouw van de 3e fase van De Schatkamer van Zuid.

Derde fase
De Schatkamer van Zuid is een gezamenlijke planontwikkeling van de corporaties Ons Huis en de Woonmensen, de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn. Het is onderdeel van het grote masterplan Kanaalzone. In 2014 en 2015 zijn al rond de 100 woningen opgeleverd. 

Bijzondere locatie
De derde fase bestaat uit 16 koopwoningen. De plaats van deze woningen aan het Apeldoorns Kanaal is heel bijzonder; precies op de footprint van één van de vroegere fabriekshallen. En wie goed kijkt op de oude foto’s van vroeger ziet ook in de architectuur van deze woningen de oude fabriekshal terug. De verticaliteit in de raamkozijnen van de vroegere fabriek vinden we ook terug in nieuwe voorgevels van de woningen.

Tweede kwartaal 2017 gereed
Ook de woningen uit deze fase worden gebouwd door Nijhuis Bouw B.V., vestiging Apeldoorn. De verwachting is dat de woningen in het tweede kwartaal van 2017 opgeleverd worden aan de toekomstige bewoners. Naast deze 16 woningen, wordt er komend jaar ook gestart met de transitie van het Kufa-gebouw. In deze bestaande fabriekshal worden 11 loft-woningen gerealiseerd. 

Naar het nieuwsoverzicht

Navigatie

Vertalen / Translate