We maken 2.500 huurwoningen energiezuiniger

De komende tien jaar maken we 2.500 huurwoningen energiezuiniger. We zijn begonnen met de flats aan de Fauststraat. Maandag tekenden de directeuren van de Woonmensen en Van Wijnen hier een contract voor de verduurzaming van 120 appartementen.

Van label D naar A
We brengen de woningen aan de Fauststraat van gemiddeld label D naar label A. Per woning is Van Wijnen hier ongeveer twee dagen mee bezig. We vervangen de complete achterpui. Bewoners krijgen nieuwe kozijnen en HR++ glas. Daarnaast isoleren we de gevel, krijgen bewoners een nieuwe voordeur en vernieuwen we de ventilatiekanalen.

Geen huurverhoging
De maatregelen kunnen bewoners een mooie besparing op de energierekening opleveren. Bovendien blijft de huurprijs gelijk.

We pakken het groots aan
We zetten fors in op duurzaamheid. Op een schaal zoals we dat nooit eerder deden. Zo investeren we de komende jaren tientallen miljoenen in het duurzamer maken van woningen. Alle huizen met een energielabel C of slechter worden aangepast, zo’n 250 per jaar. Hierbij gaan we de woningen maximaal isoleren, zonder huurverhoging.

Ook gesprekken met huurders
De duurzaamheidsmaatregelen passen bij onze ambitie om wonen zo betaalbaar mogelijk te maken. De energierekening is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse lasten. Naast onze werkzaamheden in en aan de woning, gaan we ook met huurders in gesprek over wat zij zelf kunnen doen om energie te besparen. Samen voor energie! Zo investeren we met elkaar in betaalbare woningen voor de toekomst.

Naar het nieuwsoverzicht

Navigatie

Vertalen / Translate