Medewerker Woonzaken

Als jij mensen blij kunt maken met een nieuw huis, heb je misschien wel de allerleukste baan bij een woningcorporatie. En dat treft. We zoeken namelijk een medewerker Woonzaken!

We hebben ongeveer 5.000 sociale huurwoningen in Apeldoorn. En een dikke 300 daarvan wisselen ieder jaar van bewoner. Zodra iemand de huur opzegt, kun jij aan de slag. Doel is om zo snel mogelijk iemand gelukkig te maken met een nieuw plekje. Van lege woningen wordt niemand blij. Zorg jij ervoor dat dit allemaal gladjes verloopt?

Als medewerker Woonzaken kom je in een gezellig team én in de machinekamer van de organisatie. Want hier gebeurt het allemaal. Samen met je team zoek je de juiste persoon bij de vrijgekomen woning, uiteraard volgens de spelregels voor woonruimteverdeling: adverteren, aanbieden, bezichtigen en toewijzen. Mooi rijtje toch?

Saai is je werk nooit!
Je begeleidt nieuwe huurders en maakt ze wegwijs in hun nieuwe woning. Je doet ook bijzondere verhuringen en overlegt regelmatig met maatschappelijk organisaties. Je hebt ook een belangrijke rol bij nieuwbouw en bij de jaarlijkse huurprijsaanpassing. Tot slot draai jij je hand niet om voor een stukje administratie. Prijsmutaties, huurcontracten, verhuurnota’s, registratie in systemen, het hoort er allemaal bij.

Heb je goeie ideeën?
Kom maar op! We proberen het werk namelijk elke dag een stukje beter te doen. Hoe kunnen we onze huurders nog beter en sneller helpen? We werken procesgericht met elkaar samen om onze processen te optimaliseren. Dit betekent veel verbeteren en experimenteren. We zijn dol op collega’s die initiatieven nemen en die bruisen van de ideeën hoe het beter kan. Stilstand is achteruitgang nietwaar?

Ben je al een sollicitatiebrief aan het schrijven?
Wacht even, we willen natuurlijk wel even weten of jij de juiste skills hebt. We zoeken een collega die al veel ervaring heeft op het gebied van het opleveren van woningen aan huurders. Je hebt mbo+ werk- en denkniveau en dit wordt bevestigd door je diploma op minimaal mbo-niveau. Verder zou het heel fijn zijn als je al veel of alles weet van woonruimteverdeling, huurrecht, opleveringen, jaarlijkse huurverhoging en het verhuurproces.

En daarmee ben je er nog niet, want voor deze topfunctie is meer nodig. Zo moet je wel netjes kunnen werken en goed overweg kunnen met geautomatiseerde systemen. Je kunt ook goed luisteren, doorvragen en lastige onderwerpen uitleggen. Tot slot: we bellen je niet in het weekend (beloofd), maar het is wel belangrijk dat je flexibel bent en extra inzetbaar in drukke periodes. We zijn immers een team!

Dan de feiten en cijfers
Het is een baan voor 24 uur per week. In eerste instantie voor een jaar, maar dat zeggen we tegen iedereen en meestal blijven ze dan nog jaren hangen. Komt vast omdat de Woonmensen ook gewoon een ontzettend gezellige club mensen is. De koffie is goed en het salaris ook. Je komt in schaal G van Goed verdienen. Je krijgt namelijk tussen € 2.934 en € 3.592 bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek.

Denk je dat jij het bent?
De ideale kandidaat? Onze nieuwe topper bij team Woonzaken. Stuur ons dan een heldere motivatie en een sterk cv. Doe dat vóór 5 juli 2021 via deze link. Je reactie wordt verwerkt door VacaturePro. Via hen ontvang je een ontvangstbevestiging en de overige correspondentie. Wanneer we enthousiast zijn over je reactie nemen we direct contact met je op. Ben je door de gespreksronde dan volgt nog een selectieassessment, een arbeidsvoorwaardengesprek en vragen we je om een VOG-verklaring te verstrekken.

Liever eerst iemand spreken?
Bel Mariël Steijns, via 06 513 641 64, misschien wel je toekomstige manager en sparringpartner.