Projectleider/beleidsadviseur

Projectleider/beleidsadviseur
(32 – 36 uur per week)

Ben jij een natuurlijke projectleider? Ben je goed in het aansturen van projecten op het snijvlak van wonen en zorg? En vind je het heerlijk om dit te combineren met werkzaamheden als beleidsadviseur? Dan is deze nieuwe combinatiefunctie echt iets voor jou.

De Woonmensen is volop in ontwikkeling. We hebben een mooie maatschappelijke opgave en maken het verschil voor mensen die hulp nodig hebben bij betaalbare huisvesting. We groeien in onze volwassenheid als procesgerichte organisatie. Hierin liggen de verantwoordelijkheden zo laag mogelijk en werken we met resultaatverantwoordelijke (proces)teams die hun werk zelf organiseren. De fundering van deze werkwijze staat als een huis. De doorontwikkeling is volop aan de gang. Help je mee?

Over de functie
In deze gecombineerde functie ben je projectleider en beleidsadviseur. Hieronder lees je meer over beide functies. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Staf. Hierin werk je nauw samen met de directeur/bestuurder, het MT, de beleidsadviseur, de assetmanager en projectmedewerkers zowel binnen als buiten de Woonmensen.

Wat ga je doen als projectleider?
Je bent van A tot Z tactisch verantwoordelijk voor verschillende projecten. Je leidt en begeleidt deze projecten. Dat kunnen interne projecten zijn (servicekosten, interne huisvesting, voorlichting warmtepompen), maar ook projecten samen met partners. Denk aan gemeente, woningcorporaties en zorginstellingen.

Je beoordeelt en vertaalt vragen en opdrachten. Deze zijn uiteenlopend en komen vanuit de hele breedte van de organisatie. Je maakt projectplannen, stelt projectgroepen samen, organiseert projectvergaderingen, bewaakt planningen, voortgang, kwaliteit, budget en je levert projecten tijdig op. Ook de evaluatie van het project hoort daar uiteraard bij.

Wat ga je doen als beleidsadviseur?
Om je taken als beleidsadviseur te kunnen duiden, schetsen we eerst de context: Op de woningmarkt en in de zorg zijn de problemen aanzienlijk. Voor Apeldoorners met lagere en middeninkomens is het bijvoorbeeld steeds lastiger om een woning te vinden. Dit heeft effecten op onze sociale infrastructuur en raakt ook kwetsbare inwoners. Daarom is een projectgroep Wonen en Zorg samengesteld die inhoud geeft aan de uitvoeringsagenda Wonen en Zorg 2022-2025. Hierin werken corporaties, zorginstellingen en gemeente samen. Jij maakt deel uit van deze projectgroep.

Je geeft mede vorm aan het operationaliseren van het projectplan en geeft inhoudelijke ondersteuning. Je denkt mee over onze bijdrage aan de wens van ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Hoe zorgen we voor een passende combinatie van wonen en zorg? Welke vraagstukken en dilemma’s hebben we? Hoe en met wie moeten we dat oplossen?

Verder bestaat jouw bijdrage uit onderzoek, analyse en beleidsadvies. En het ondersteunen bij de implementatie van beleid. Hierbij zorg je dat zowel het samenwerkingsverband Wonen en Zorg als de Woonmensen worden voorzien van relevante en bruikbare adviezen en rapportages. Op basis van jouw advies moeten we juiste tactische en strategische besluiten kunnen nemen.

Jouw profiel

  • Je hebt een hbo+/academisch werk- en denkniveau en bent goed in het analyseren van gegevens.
  • Je hebt hart voor de volkshuisvesting en de vraagstukken die spelen op het gebied van wonen, zorg en ouderenhuisvesting.
  • Je hebt ten minste 3 jaar werkervaring als beleidsadviseur en projectleider, bij voorkeur binnen een woningcorporatie.
  • Je hebt ervaring met het zelfstandig leiden van projecten, ook in samenwerking met derden. Met jouw enthousiasme en natuurlijk leiderschap breng je mensen in beweging en stimuleer je de samenwerking in de projectgroepen.
  • Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, bent resultaatgericht en doortastend.
  • Je hebt ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen en advisering.
  • Je zoekt de samenwerking op met mensen binnen en buiten de organisatie en beweegt je makkelijk in een politiek gevoelige omgeving.
  • Je bent een energiek en open persoon gericht op samenwerken en verbinden. Met jouw enthousiasme en overtuigingskracht begeleid je projecten succesvol van begin tot eind.
  • Je hebt een vlotte pen en schrijft stukken die to-the-point zijn.

Wat bieden we jou?
Een zeer zelfstandige en afwisselende baan in een breed en mooi werkveld voor 32 uren per week. Wil je liever fulltime werken (36 uur)? Ook dan kun je solliciteren. Er zijn volop mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling en je kunt zelf een goede balans vinden tussen werk en privé. Je kunt deels thuiswerken als je dat fijn vindt.

De baan is in eerste instantie voor een jaar, maar bij goed functioneren ligt een vaste baan in het verschiet. Afhankelijk van je ervaring ligt je salaris in schaal J van de cao Woondiensten. Dat is tussen € 3.763 en € 5.083 bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Enthousiast?
Stuur ons dan een heldere motivatie en een sterk cv. Doe dat vóór 24 januari 2022 via deze link. Je reactie wordt verwerkt door VacaturePro. Ben je door de eerste gespreksronde en zijn we overtuigd? Dan volgen nog een selectieassessment en een arbeidsvoorwaardengesprek waarin we je een aanbod doen. We vragen je ook om een VOG-verklaring te verstrekken.

Liever eerst iemand spreken? Bel Vincent van Oordt, directeur/bestuurder, en misschien wel jouw toekomstige manager en sparringpartner in deze functie: 06 30 98 70 97.